ОСТАННІ НОВИНИ

Держприкордонслужба не підтверджує відставки Литвина

|

Офіційний сайт Державної прикордонної служби України не містить інформації про відставку свого голови Миколи Литвина, повідомляє Радіо Свобода.

Протягом ночі ЗМІ з посиланням на повідомлення в соціальних мережах тиражували інформацію про те, нібито після переговорів з активістами, що пікетували Держприкордонслужбу, Литвин написав рапорт про відставку.

Микола Литвин очолює Державну прикордонну службу від часу її створення в 2003 році. З 2001 року він керував Державним комітетом у справах охорони державного кордону.

Варто нагадати, що у Києві понад 100 мітингувальників, які називають себе активістами Майдану, пікетували будівлю Державної прикордонної служби. Демонстранти звинувачували керівництво відомства у корупції та нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни.

Українські прикордонники внаслідок дій бойовиків на сході країни втратили контроль над десятками кілометрів кордону. Держприкордонслужба формально закрила кілька пунктів пропуску в Луганській області, але фактично вони продовжують діяти під контролем невстановлених озброєних осіб.

Як відомо, 12 червня кілька десятків мітингувальників намагалися штурмом взяти будівлю головного офісу Державної прикордонної служби на вулиці Золотоворітській.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив «силовим розблокуванням та арештами» мітингувальникам, які пікетували Держприкордонслужбу.

«Ці люди, які вимагають активізації, повністю блокують держустанову, яка фактично проводить бойові дії», – підкреслив міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *