ОСТАННІ НОВИНИ

Жінка «вирвала» від бойовиків 9-ро дітей зі Сніжного. 16 силою вивезені до Росії

|

16 вихованців інтернату в Сніжному силою вивезені до Російської Федерації і зараз перебувають у таборі для біженців у Новошахтинську (Ростовська область). Разом із дітьми-сиротами знаходяться двоє українських вихователів, повідомила «Голосу України» начальник служби у справах дітей Донецької обласної держадміністрації Віра Сагайдак.

Як писав Львівський портал терористи перехопили автобус з дітьми зі Сніжного, які їхали на відпочинок до Дніпропетровської області.

 «Мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу із 2 рідними та 7-ма прийомними дітьми категорично відмовилася залишати Україну і зараз повертається назад», – сказала В. Сагайдак.

«Інших дітей, від 1996 до 2008 років народження, силою перевели через кордон. Зараз 16 вихованців інтернату та двоє вихователів перебувають у таборі для біженців у Новошахтинську», – розповіла співрозмовниця.

Озброєні бойовики завадили вивезти і 30 вихованців будинку малюка у Краматорську. Все було підготовлено до транспортування малюків від народження до 3 років, багато хто з них – із вродженими серйозними вадами здоров’я.

Але напередодні хтось із персоналу «злив» інформацію представникам самопроголошеної «Донецької народної республіки». Ті з’явилися в будинку малюка ввечері, переночували, а вранці завадили вивезенню дітей.

Вихованців дитячого притулку в Краматорську вдалося евакуювати раніше. Після чого директора притулку викликали до «комендатури» міста і стали з’ясовувати, з якою метою він вивіз дітей.

«Звинувачували в тому, що малюків вивозять із метою продажу», – поділилися інформацією у службі у справах дітей.

Очевидці кажуть, що після того, як вихованці притулку благополучно залишили місто, у закладі з’явилася знімальна група російського НТВ і розчаровано констатувала: “А ми не встигли зняти, як вони до підвалів ховаються!”.

Видання уточнює, що до підвалів ховаються мешканці Слов’янська, а не Краматорська.

Фото: Slovoidilo.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *