ОСТАННІ НОВИНИ

Грошово-кредитний ринок України демонструє стабільність та контрольованість

|

Попри неспокійну ситуацію в східних областях України, грошово-кредитний ринок країни в травні 2014 року демонстрував ознаки стабільності та контрольованості. Про це свідчить ситуація на ринку банківських депозитів – протягом травня 2014 року. зокрема, в більшості областей України (за винятком деяких східних і південних областей) зафіксовано зростання вкладів фізичних осіб у національній валюті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацбанку.

Так без урахування даних банківських установ тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та областей, де спостерігається суспільно-політичне напруження (Донецька та Луганська області), приріст залишків депозитів фізичних осіб у національній валюті в травні 2014 року становив майже 1,3 млрд. грн. або 0,7 % (за оперативними даними).

 Стосовно депозитів юридичних осіб, то, не зважаючи на складну ситуацію у вищезазначених областях, їх приріст у національній валюті по Україні становив 3,7 млрд. грн. або 2,3 % (за оперативними даними).

Така ситуація свідчить про позитивні тенденції щодо зміцнення довіри як до банківської системи загалом, так і до національної валюти зокрема. Цьому сприяли системні заходи Національного банку України, спрямовані на забезпечення стабільності банківської системи та підтримання її ліквідності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *