ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий вже хоче мати усі владні повноваження

|

Сьогодні Львів приймає Транскордонний форум мерів. Участь у форумі бере майже 90 осіб – представники місцевого самоврядування та громад Львова і Львівщини, є також представники з Польщі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Учасників форуму привітали міський голова Львова Андрій Садовий, виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов, директор ЛАРТ Андрій Мацелюх.

«Сьогодні місцеве самоврядування України має шанс. Є чіткі меседжі, що місцеве самоврядування повинно отримати повноваження, чого у нас нема. І наші мери дуже часто є крайніми за усі проблеми у містах. Так не повинно бути. Мер має бути лідером громади, який повинен мати повноваження і фінанси, щоб вирішувати проблеми, які є постійно. Нема жодного міста в світі, де нема проблем. Але треба мати повноваження, щоб працювати. Я переконаний, що цього року парламент проголосує всі необхідні зміни до законодавства, щоб місцеве самоврядування почало дихати на повні груди. Щоб ми врахували всі плюси і мінуси, які були зроблені у наших сусідніх країнах, зокрема, нашими польськими колегами. Важливо переймати хороший досвід і постійно вчитись», – зазначив міський голова Львова та віце-президент Асоціації міст України Андрій Садовий.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *