ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС обіцяє українцям безвізовий режим вже цьогороіч

|

Україна може перейти до безвізового режиму з ЄС до кінця поточного року. Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський в четвер у Києві, повідомляє Українська правда з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Остаточне рішення ще не ухвалено (про перехід до другої фази виконання плану дій – ред.), я думаю, що його буде прийнято вже найближчим часом. І якщо це відбудеться, то це означатиме, що в нас є дуже хороші перспективи перейти до безвізового режиму вже до кінця цього року», – сказав Томбінський.

Як нагадав посол, раніше Єврокомісія дала позитивну оцінку виконанню Україною першої фази плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС і рекомендувала перейти до другого етапу виконання цього документа.

Томбінський також наголосив, що останнім часом країни-члени ЄС розпочали обговорення цього питання, і вже лунають позитивні оцінки щодо переходу України до другої фази виконання плану дій із лібералізації візового режиму.

Як відомо, джерело в Раді ЄС заявило, що в середу, 11 червня, з’явилися нові обставини, які впливають на Угоду про асоціацію з Україною. Між тим, Брюссель не планує переносити підписання і очікує, що вся робота буде виконана до 27 червня.

Фото: DT.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *