ОСТАННІ НОВИНИ

Гуртожиток у Дублянах перейде у комунальну власність?

|

Львівська облдержадміністрація клопотатиме про передачу у комунальну власність гуртожитку в Дублянах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Мешканці міста обурюються, що їм не дають змоги реалізувати своє право на приватизацію гуртожитка №5 по вул. Студентській, 5, в якому вони проживають уже понад 20 років.

Річ у тім, що передати гуртожиток у комунальну власність не можливо, оскільки балансоутримувачем цього гуртожитку є Львівський національний аграрний університет. Водночас ЛНАУ не має ще всіх правовстановлюючих документів, зокрема свідоцтва на право власності на нерухоме майно. До того ж, не встановлено статус гуртожитку: чи це сімейний, чи студентський, що є дуже суттєвим під час приватизації.

За підсумками виїзного засідання запропоновано: звернутись до Міністерства аграрної політики та продовольства України як органу, що уповноважений управляти майном ЛНАУ щодо вчинення реальних дій з отримання свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку №5 по вул. Студентській, 5 у м. Дублянах; подати на розгляд тимчасової комісії Львівської обласної ради з питань гуртожитків пропозицію щодо включення гуртожитку №5 у м. Дублянах у цільову Програму передачі гуртожитків Львівської області у власність територіальних громад на 2014-2015 роки.

Це дасть змогу пришвидшити процес передачі гуртожитку у комунальну власність й тим самим сприятиме приватизації житлових кімнат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *