ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії порушили кримінальнусправу проти Нацгвардії

|

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України за підозрою у викраденні двох журналістів російської телекомпанії «Зірка». Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету, передає кореспондент Львівського порталу

Порушено справу за статтею «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

За версією російського слідства, «порушуючи положення Женевської конвенції Про захист цивільного населення під час війни», українські військовослужбовці, а також збройні члени Національної гвардії і «Правого сектору» 6 червня 2014 року поблизу Слов´янська захопили як заручників громадян Росії, що не брали участь у збройному конфлікті, журналістів Андрія Сушенкова і Антона Малишева».

«Після цього їх перевезли на територію однієї з військових частин Збройних сил у районі міста Ізюм Харківської області, де незаконно утримували до 9 червня, заподіюючи фізичні і психічні страждання шляхом систематичного завдання побоїв та інших насильницьких дій», – йдеться в повідомленні.

Водночас як писали «Коментарі», два журналіста російського видання «Зірка» були затримані у зоні проведення антитерористичної операції за підозрою у скоєнні спостереження і зборі інформації за організацією службу на блок-пості.

Фото: Андрій Парубій#facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *