ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепа-вбивцю, що влаштовував «сафарі» на людей, відпустили із в`язниці

|

Колишнього нардепа Віктора Лозінського, засудженого до 15 років в`язниці за жорстоке вбивство, звільнили з ув`язнення за станом здоров`я. Про це повідомив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко у своєму Facebook.

«Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили за станом здоров`я з ув`язнення. Він відбував покарання у виправній колонії номер 119 у Мартусовці Київської області з 1 березня 2010, сидіти мав до 1 березня 2020 року. Діагноз скоріш за все йому сфальсифікували, бо раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів. Зрозуміло, що без керівника пенітенціарної служби це було б не можливо. З нагоди свого звільнення у Голованівську на Кіровоградщині Лозинський влаштував салют. За що боролися», – написав О. Ляшко.

Як раніше повідомляв Львівський портал, скандальний інцидент за участю Лозінського з летальним результатом відбувся 16 червня 2009 року.

Як установило слідство, Лозінський на «Ниві Шевроле» з правоохоронцями Голованівського райвідділку міліції помітили місцевого мешканця Валерія Олійника, в угіддях тодішнього нардепа, і почали його переслідувати, а коли той намагався утекти, чиновники відкрили стрілянину. Вбивство було надзвичайно жорстоке, адже добивали жертву ударами бампера автомобіля.

За матеріалами слідства, це був не єдиний випадок розправи над тими, хто без дозволу зайшов у володіння Лозінського.

Проти В. Лозінського порушили кримінальну справу, що грозила довічним ув`язненням.

У квітні 2011 року Дніпровський суд Києва засудив Віктора Лозінського до 15 років в`язниці, визнавши його винним у вбивстві Валерія Олійника. Проте пізніше вирок був пом`якшений. Спершу Апеляційний суд виключив зі справи епізод, в якому депутат добивав жертву, і скоротив термін на рік, залишивши 14 років.

Згодом Вищий спецсуд перекваліфікував звинувачення Лозінському зі статті «Умисне вбивство» на «Заподіяння тяжких тілесних ушкоджень» і зменшив йому термін покарання до 10 років.

Варто додати, що поруч із В. Лозінським того дня були начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський, прокурор того ж району Євген Горбенко та інші «товариші».

Джерело фото: segodnya.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *