ОСТАННІ НОВИНИ

Що насправді відбувається з бійцями 1-го батальйону Нацгвардії

|

Після повернення частини бійців із зони АТО справді виникли певні труднощі, точніше непорозуміння щодо їх статусу та зарплатні. Про це «Погляду» розповів координатор 1-го батальйону Нацгвардії Андрій Антонищак. 

«Насправді ніхто нікого не кидав. Просто були певні труднощі, викликані, зокрема застарілою юридичною базою. Просто потрібен був час, аби адаптувати її під нинішні реалії. Ми ж ніколи з таким не зіштовхувалися раніше. Бойові дії в зоні АТО, зарплатня добровольців – усе це для держави цілком нове. Наш батальйон був першим. Вже у хлопців із 2-го батальйону забезпечення набагато краще – мають джип, мікроавтобус», – розповів Антонищак. 
За його словами, нині, 11 червня, він мав двогодинну зустріч із міністром Арсеном Аваковим, під час якої було досягнуто порозуміння і всі складні моменти зараз вирішуються. 
«Після мого дзвінка міністр відклав усі справи і зустрівся зі мною. Це свідчить, що він дбає і за наш батальйон, і за інші, бо розуміє, що хлопці пішли битися за покликом серця. Ситуація зараз вирішується і буде вирішена», – каже Антонищак.
На думку Антонищака, який повернувся зі Слов’янська, «нічого страшного не сталося, а всю історію можна назвати не конфліктом, а непорозумінням.
«Знаєте, як то буває. Один чиновник щось сказав, другий, не зрозумів, третій – переповів. І вийшов зіпсований телефон. Близько 20 хлопців висунули свої вимоги. При чому цивілізовано, без скандалів. І їх теж треба зрозуміти. Уявіть який у них напружений психоемоційний стан. Дехто після Майдану одразу вирушив на війну і не був вдома по сім місяців», – зазначив Андрій Антонищак. 

Як інформував Львівський портал, у мережі з’явився відеозапис бійців 1-го батальйону Національної Гвардії України, які обурюються ситуацією в державі й самотужки намагаються потрапити в столицю, щоб поцікавитись у командувачів, хто ж «зливає» Схід. 

 Фото: ДУВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *