ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських освітян навчать уникати конфліктів у дитсадках

|

З 3 до 27 червня для завідувачів та вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів Львова проводять цикл семінарів на тему «Методичні рекомендації щодо уникнення та розв’язку конфліктних ситуацій у дошкільних навчальних закладах». 12 червня закінчується друга з трьох сесій навчання. Останній день ІІ сесії триватиме з 10:00 до 12:00 години за адресою: вул. Д. Галицького, 4. про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, відповідно до плану роботи управління освіти Львівської міської ради, з метою недопущення та уникнення конфліктних ситуацій у дошкільних навчальних закладах впродовж 3-27 червня відбувається цикл семінарів на тему «Методичні рекомендації щодо уникнення та розв’язку конфліктних ситуацій у дошкільних навчальних закладах» для завідувачів та вихователів-методистів дошкільних навчальних закладів.

І сесія пройшла 3 червня, під час неї для працівників дошкільних навчальних закладів Львова провели лекцію з психології. Також освітяни отримали теоретичний матеріал стосовно розв’язків конфліктів та відеоролики, на яких були показані практичні методи визначення причини та вирішення самого конфлікту, що виникнув.

Під час ІІ сесії, яка проходила 5, 6 та 10, 11 і 12 червня у працівників виявляли та розвивали вміння вияснити причину конфлікту, вміння побачити його розв’язок і загладити проблему, вміння визначити причину, що спонукала до конфлікту та проробити алгоритм подальшого виходу з подібних ситуацій.

«Те, що ми не вміємо розгледіти та виявити конфлікти, коли вони ще в зародку, є великою проблемою. Коли ми навчимося визначати можливі конфлікті ситуації, бачити та аналізувати подразники суперечок, коли матимемо спеціальні алгоритми дій у різноманітних суперечних та конфліктних випадках, коли зможемо навчити наших дітей ще змалку правильно реагувати на такі ситуації – тоді в нашому суспільстві буде набагато менше непорозумінь та сварок», – зазначили в управлінні освіти.

 

 фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *