ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року замінять більше 20 км мереж «Львівтеплоенерго»

|

ЛМКП «Львівтеплоенерго» готується до нового опалювального сезону 2014-2015 рр. Відтак, на вулиці Стрийській триває ремонт теплової мережі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Ця теплотраса ще з 1965 року. Тоді ніхто не думав про якість. Головне – закопати трубу, щоб подавати тепло. Тільки цього року ця теплотраса була в пориві шість разів. Зараз ми повністю міняємо теплотрасу. Ізольовані труди, набагато вищий коефіцієнт корисної дії.

Цього року більше 20 км мереж ми поміняємо по лінії «Львівтеплоенерго». Це переважно магістральні, великого діаметру трубопроводи. Це покращить надійність, щоб мешканці не відчували жодних проблем з теплом та водою, особливо взимку. Це планові системні роботи. Були гідравлічні випробування. Ми побачили, де є слабі місця. Тому роблять достатньо швидко, своїми силами, суттєво економимо і час, і гроші», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Так, зараз роботи тривають на вул. Стрийській. Магістральна тепломережа на вул. Стрийській (І-ий тепловивід від ТЕЦ-1) була введена в експлуатацію у 1965 року.

Перший етап заміни теплової мережі відбувся у 2011 р. Тоді біля видавництва «Вільна Україна» було замінено на попередньо ізольовані труби 425 м тепломережі діаметром 720 мм.

Під час цьогорічної ремонтної кампанії з підготовки об’єктів теплопостачання до роботи в опалювальному сезоні одними з масштабних робіт є продовження заміни цієї теплової мережі. Сьогодні роботи проводяться на трьох ділянках:

І ділянка (вул. Чмоли-Стрийська). Тут проводиться заміна трубопроводів діаметром 720/900 мм довжиною 440 м. Вартість заміни даної ділянки – 3,8 млн. грн.

ІІ ділянка (вул. Стрийська, під залізничним мостом). Тут міняють трубопроводи діаметром 720/900 мм довжиною 280 м. Вартість заміни даної ділянки – 2,5 млн. грн.

ІІІ ділянка (вул. Стрийська, біля видавництва «Вільна Україна). Тут проводять заміну трубопроводів діаметром 720/900 мм довжиною 440 м. Вартість заміни даної ділянки – 4,2 млн. грн.

Загалом буде замінено 1 км 160 м трубопроводів. Загальна вартість – 10,5 млн. грн. Роботи проводять ремонтні бригади ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Заміна цієї тепломережі, найперше, забезпечить надійне і стабільне забезпечення теплом і гарячої водою мешканців Франківського району, дозволить зменшити аварійні відключення теплопостачання та зменшить тепловтрати. Нагадаємо, у 2014 році на ремонтні роботи ЛМКП «Львівтеплоенерго» планує витрати більше 40 млн. грн.

Заміну трубопроводів великого діаметру, а саме від 400 до 720 мм, буде проведено на вул. Миколайчука (тепломережа від ТЦ «Північної»), вул. Стрийській, Луганській, Тернопільській, Дж. Вашингтона. На сьогодні замінено 3,309 км трубопроводів при плані 18 км, з них 2,443 км – на попередньо ізольовані труби, ведуться роботи з заміни 2,1 км трубопроводів.

Фото: прес-служба ЛМР 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *