ОСТАННІ НОВИНИ

Бійці Нацгвардії їдуть в Київ з питаннями до командувачів, хто здає Схід (відео)

|

У мережі з’явився відеозапис бійців 1-го батальйону Національної Гвардії України, які обурюються ситуацією в державі й самотужки намагаються потрапити в столицю, щоб поцікавитись у командувачів, хто ж «зливає» Схід. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

Бійців Нацгвардії попросили залишити частину і повідомили їм, що вони ніколи не брали участі в бойових діях на сході України.

Командир 3-ї роти Першого резервного батальйону Національної Гвардії України лейтенант Тарас Жеребецький розповів причини, через які бійці схиляються до бунту.

«Як виявилось, Першого резервного батальйону Національної Гвардії України не існує… Нема відомостей, що ми були весь цей час у Слов’янську, нема інформації, що ми зброю отримували. Відомості про це кудись пропали», – пояснює Т.Жеребецький.

За його словами, наприкінці травня бійці Нацгвардії повернулись з-під Слов’янська в Новопетрівці. А звідти їх «попросили» забратись у село, неподалік Києва, нібито на якісь навчання. До особливих пояснень командування не вдавалось, а сказали, що АТО закінчується і в країні оголошується перемир’я.

«Зараз під Ізюмом перебуває біля ста чоловік… це полковники, генерали внутрішніх військ, які ні разу не виїжджали на місця боїв, але хочуть отримати статус учасників бойових дій. Вони (під час подій на Євромайдані – ред.) давали накази солдатам-строковикам з нами воювати… А тепер тут сидять. І вся нова техніка, зокрема БТРи, там стоїть, їх охороняє…», – розповідає боєць.

Також представники Нацгвардії повідомили, що їх керівники заявили, начебто бійці були в Павлограді на навчаннях, хоча насправді вони перебували на блокпостах у Слов’янську. Зараз добровольці шукають транспорт, аби доїхати до Києва.

«Нас хотіли вивезти в Старе Село. Сказали, що перемир’я. Ніби сьогодні в Слов’янську останній день бій і далі – перемир’я… Ми хочемо задати питання Парубію (секретар РНБО – ред..), командувачу Нацгвардії Полтораку, міністру Внутрішніх Справ Авакову… Хочемо спитатись, хто здав генерала Кульчицького, якого знищили. Він один приїжджав до вояків на блокпости й цікавився… Крім нього більше нікого не було», – додав Т.Жеребецький.

Відео: Artem Palyutin      

Фото: скріншот з відео  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *