ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні кожен десятий бізнес знаходиться на грані закриття

|

Останні події в країні негативно вплинули на більшість українських компаній. Кожен другий відзначає негативні тенденції в своєму бізнесі, 14% опитаних стверджують, що їхні компанії перебувають на межі закриття. Такі дані нового опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. Про це Львівський портал повідомили у пре-службі компанії.

Більше ніж половина опитаних помітили негативні тенденції в своєму бізнесі. 39% кажуть просто про погіршення показників роботи, ще 14% — про те, що бізнес перебуває на межі закриття.

Погіршення і спад у бізнесі частіше, ніж інші, помічають працівники банківської (50%), маркетингової (51%) і торгової сфери (54%). Про більшу, ніж у інших, загрозу закриття бізнесу кажуть у будівельній (27%), виробничій (16%) і консалтинговій сферах (14%).

Четверта частина українських компаній працюють без змін, ще 20% не можуть поки визначитися з тенденціями в їх бізнесі. І тільки 2% опитаних кажуть про зростання бізнесу й поліпшення показників. Цей показник практично однаковий для всіх сфер економіки.

Тільки половина офісних співробітників може похвалитися тим, що, навіть не зважаючи на всі потрясіння, їхня зарплата лишилася на попередньому рівні. Ще 4% потрапили до розряду щасливців, яким зарплату навіть підняли, у решти з’явилися ті чи інші проблеми із заробітком.

Найчастіше проблеми із зарплатою відчувають мешканці східних (35%) і південних (32%) областей, найрідше — західних (13%). У Києві кількість компаній, у яких є проблеми із виплатою зарплат, знаходиться на середньому рівні (24%). Що ж відносно проф. областей, то тут найбільші проблеми зі скороченнями й затримками виплат у будівельній (43%), логістичній (32%) і виробничій (31%) сферах.

Вплинуло на рівень доходів українців і різке падіння гривні відносно до провідних світових валют. У 74% опитаних зарплата була в гривнях і лишилась на попередньому рівні. 14% отримують зарплату в еквіваленті по новому курсу, а для 8% зарплату зафіксували в гривнях по старому. Більшість із тих, хто отримав індексацію, — це працівники сфери інформаційних технологій (48%).

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів із різних регіонів України.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *