ОСТАННІ НОВИНИ

На яких водоймах Львівщини можна купатися

|

Держсанепідслужба Львівської області продовжує здійснювати санепіднагляд за місцями масового відпочинку населення на водних об`єктах у відповідності до річного плану роботи та за зверненнями суб’єктів господарювання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Головного управління Держсанепідслужби Львівщини.

Так, згідно отриманих заяв, цього року проведені обстеження з лабораторними дослідженнями та підписані паспорти пляжів: бази відпочинку «Майдан» в селі Майдан, озера ТзОВ “Інвест плюс” “Козацький хутір” села Модричі Дрогобицького району, став в лісовому господарстві “Бухта Вікінгів”, став ТзОВ СОБ “Львівська швейцарія” в Пустомитівському  районі.

Проведені обстеження з лабораторними дослідженнями, згідно отриманих заяв:

–  озера “Винниківське” в місті Винники ТзОВ “Краківський ринок” – скеровані пропозиції щодо представлення необхідних документів на забезпечення пляжу питною водою, туалетами та результатів лабораторних досліджень;

–  озера “Задорожнє” КП “Гові” Миколаївського району – скеровані пропозиції щодо впорядкування надвірних туалетів, криниць, забезпечення пляжів умовами для миття рук;

– пляжу річки Стрий – в місті Стрий — скеровані пропозиції щодо усунення недоліків, а саме: впорядкування пляжного обладнання, приміщень туалету, забезпечення питною водою, медичним пунктом, встановлення урн для сміття;

– пляжу при Яворівському національному природному парку в селі Верещиця Яворівського району — практично готовий до підписання паспорту пляжу.    

Протягом останніх років залишаються  не готовими  до відкриття зони  відпочинку на озері “Тустановичі“ в місті Бориславі, озеро на річці Вишниця Дрогобицького району, яке межує з м. Трускавець, озеро «Молодіжне» та озеро міста Бібрка в Перемишлянському районі; в Миколаївському районі – озеро “Барвінок“ біля міста Новий Розділ, озеро біля села Тростянець. Пляжі не впорядковані, обладнання зруйноване.

Не вирішується питання створення зони відпочинку з необхідною інфраструктурою і на Щирецькому водосховищі для ТЕЦ-1 (озері Глинна Наварія) в Пустомитівському районі, викликає стурбованість стан берегових зон водойм Ясеницького кар’єроуправління, озера «Яворівське» на території промзони ЯДГХП «Сірка» в Яворівському районі, які населення стихійно використовує для купання.

Протягом останніх років роботи з благоустрою ряду зон рекреації водних об’єктів не проводились, а відсутність благоустрою, відповідної інженерної підготовки берегової території сприяє погіршенню якості води, забруднення ґрунту пляжів, не регулярність або ж відсутність умов збору та видалення твердих побутових відходів, стихійна торгівля харчовими продуктами не виключає ускладнення епідемічної ситуації.

Джерело фото: Tochka.net  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *