ОСТАННІ НОВИНИ

Наскільки зростають тарифи на воду у Львові

|

Нацкомісія з держрегулювання у сфері компослуг з 1 липня підняла тарифи на воду для 26 міст України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як розповів директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, раніше тариф на водопостачання та водовідведення у Львові складав 5,76 грн, з 1 липня тариф становитиме 7,98 грн. Але цей тариф буде однаковий для всіх споживачів – мешканців, державних і приватних підприємств. Зараз відро води коштує 4 копійки, з 1 липня воно коштуватиме 5,5 копійки.

«Це пов’язано з ростом тарифу на електроенергію. Зокрема, у травні електроенергія подорожчала на 5%, і в червні вона подорожчала теж на 5%. Зросла вартість палива, податкова складова збільшується, вартість газу, хоча ми його використовуємо не багато, але все ж ця маленька складова збільшилась», – розповів Валентин Вольський.

За словами Валентина Вольського, проплата населення за послуги з водопостачання є високою.

«Проплата мешканців практично доходить до 100%. У нас завжди була проблема по оплаті за електроенергію, кожного місяця нам приходили повідомлення з Обленерго про заборгованість. Маємо надію, що якщо надалі вартість електроенергії не зростатиме, ми зможемо вчасно розраховуватись з Львівобленерго», – сказав Валентин Вольський. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *