ОСТАННІ НОВИНИ

У Підмосков`ї потай ховали росіян, які загинули в Донецьку

|

У Підмосков`ї без суспільного розголосу пройшли похорони росіян, загиблих у Донецьку. Серед них був член “Єдиної Росії”, житель міста Електрогорськ Сергій Жданович, повідомляє ТВі з посиланням на “Эхо Москвы”

Як розповів радіостанції його знайомий, секретар регіонального відділення КПРФ Євген Бабін, Жданович відправився до Донецька з власної волі після листування з учасниками тематичної групи в соціальній мережі «Одноклассники». Похорон загиблого відбувся вчора за участю членів руху «Бойове братство», – зазначив Є.Бабін.

Він також додав, що загиблий протягом кілька років очолював міське відділення «Бойового братства», а також працював у Ногинському відділенні організації. Крім того, Жданович служив у Чечні в гарячих точках.

У соціальних мережах пишуть, що з числа загиблих в Україні росіян щонайменше троє з Підмосков`я – їм від 20 до 48 років. Зокрема, російський спецназівець Олексій Юрін воював на боці «ополченців» самопроголошеної «Донецької республіки» і загинув під час боїв за аеропорт. Факт його загибелі підтверджує користувач соціальної мережі «ВКонтакте» Віолетта Грибоєдова. Вона пише, що Юрін – житель підмосковного Можайська. Про загиблих у Донецьку росіян раніше писала і «Новая газета». За її даними, в боях за аеропорт Донецька було вбито не менш ніж 30 росіян, які воювали на боці «ополченців». «Новая газета» направила офіційні запити в Генпрокуратуру, Слідчий комітет і прикордонслужбу ФСБ. Редакція закликає розслідувати вбивство росіян і з`ясувати, як і чому вони опинилися в Україні в зоні бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *