ОСТАННІ НОВИНИ

На Шахті «Надія» нарешті знайшли кому реалізовувати вугілля

|

За результатами зустрічі голови Львівської ОДА Ірини Сех з Міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Проданом на ПАТ «Шахта «Надія» вдалось вирішити проблемні питання, що створювали значну соціальну напругу. Підприємство отримало можливість щоденно відвантажувати по 10-13 вагонів на Добротвірську ТЕС. Це дозволило розрахуватись із заборгованістю за спожиту електроенергію та з виплати заробітної плати у травні 2014 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.  

Питання щодо ситуації на Шахті «Надія» заслухали 6 червня під час засідання обласної робочої групи з питань погашення податкового боргу, мобілізації надходжень до бюджетів усіх рівнів та ефективного використання бюджетних коштів, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник.

Як розповіла головний бухгалтер Шахти «Надія» Оксана Овчарук, вугілля також почали відвантажувати за ціною вищою від собівартості, що дозволило підприємству отримати прибуток і, як наслідок, уникнути боргів за поточними платежами. За її словами, на сьогодні потрібно лише зберегти ті ж темпи видобутку та реалізації «чорного палива».

Йосиф Ситник висловив переконання, що така позитивна динаміка і в подальшому зберігатиметься на підприємстві. «Це дозволить Шахті «Надія» мінімізувати усі ризики і здійснювати виплату заборгованості, яка утворилась за минулі роки», – наголосив він.

Окремо зазначимо, що на засіданні робочої групи розглянули питання щодо виконання планових показників бюджетів, а також ситуацію із зменшенням відрахування платежів до державного та місцевих бюджетів, які допустили окремі підприємства.

Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, за п’ять місяців 2014 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 6 млрд. 463 млн. грн. податкових зборів, що на 6,6% більше у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Загалом, він відзначив позитивну динаміку надходження податків, зборів і платежів до бюджетів. За його словами, заробітна плата працівникам бюджетних установ на сьогодні оплачується без затримок. Проте, не зважаючи на це, планові завдання, затверджені місцевими бюджетами, все ще залишаються не виконаними на 122 млн. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *