ОСТАННІ НОВИНИ

Українські прикордонники спростовують інформацію про потік біженців у Росію

|

Інформація, яку поширили російські ЗМІ щодо великої кількості біженців на українсько-російському кордоні, є неправдивою. Державна прикордонна служба України повідомила Львівському порталу, що під час перетину українсько-російського кордону жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

За даними українських прикордонників, з 3 червня кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11417  громадян України, 2 червня ця цифра сягала 11151 громадян України, а напередодні вихідних – 30 травня – 15380 українців.

Крім того, для прикладу, всього за травень 2013 року з України в Росію виїхало 540 тисяч громадян України, а повернулося 470 тисяч громадян.

Цього року спостерігається суттєве зменшення виїзду в травні українців в Росію – 340 тисяч громадян України. При цьому в Україну з Росії перетнуло кордон 305 тисяч українців.

Зазначимо, що в травні, через значну кількість святкових днів та напередодні літніх канікул, значна кількість громадян України виїжджає в Росію для відвідування близьких та рідних, а також на відпочинок.

Як повідомляв раніше Львівський портал, з Криму на материкову частину України виїхали 9500 мешканців півострову, з Донецької області в інші регіони України виїхали до 550 осіб, з Луганської – 150 людей.

Фото: www.volynnews.com 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *