ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знову запрацювала служба супроводу незрячих

|

У Львівській обласній організації УТОС після річної перерви, зумовленої змінами в законодавстві України, відновила роботу служба супроводу незрячих. Це стало можливим, завдяки реалізації тристоронньої угоди між Львівським міським центром зайнятості і Львівською міською радою, які на паритетних засадах співфінансують надання цієї соціальної послуги, та Львівською обласною організацією УТОС. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії Львова.

«У рамках цієї співпраці незрячим надаються також юридичні, психологічні та реабілітаційні послуги. Надання таких послуг певною мірою унезалежнює людей з порушеннями функції зору, дає можливість їм вийти за межі власного помешкання, самостійно вирішувати особисті питання, робити покупки чи навіть відвідувати театр або концерт», – розповіла керівник Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза.

Люди, які допомагають незрячим в рамках вищеназваного договору (а це безробітні, які працюють на оплачуваних громадських роботах) у своєму щоденному житті, як правило, близько не спілкувалися з людьми з вадами зору, незнайомі з методикою їх супроводу, тому для того, щоб послуги були більш ефективними, а основне – безпечними для незрячих, проводиться тренінг з методики супроводу незрячих. Такі тренінги на волонтерських засадах проводить голова правління громадської організації «Зелений хрест» Олександр Волошинський.

Львівська обласна організація УТОС сьогодні налічує шість осередків, до яких входять 2364 громадяни. Основна мета діяльності: захист інтересів інвалідів по зору, інтеграція їх у суспільство, соціально-трудова, медична і психологічна реабілітація.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *