ОСТАННІ НОВИНИ

Що означає для населення воєнний стан

|

Екс-глава СБУ, колишній прем`єр, міністр оборони і секретар РНБО, генерал армії Євген Марчук розповів, як зміниться життя населення Донбасу після введення тут воєнного стану.

Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв`ю Укрінформу

“Після введення воєнного стану з місцевим населенням має бути попередньо проведена серйозна роз`яснювальна робота. Так, це складно, але для цього є відповідні технології, ті ж листівки-інструкції, надпотужні гучномовці з аеростатів чи спеціальних вертольотів, з яких на кілометри чути, що оголошується, і багато іншого”, – сказав він.

Марчук зазначив, що перед початком операцій населення будуть завчасно і регулярно попереджати про те, “коли не слід залишати свої домівки, що з такої по таку-то годину слід сидіти вдома”.

За його словами, населенню має бути роз’яснено, що “проводяться дії проти розбійників і терористів, і що будь-яке сприяння цим бандитам є протизаконним, і це вже відповідальність самих громадян, як і спричинена такими діями можлива загроза для їх життя та здоров`я”.

“Якщо простіше сказати, то буде сказано: дорогі громадяни, якщо хтось буде заважати нашим військовим, то, вибачте, ви маєте зважати на введений воєнний стан. Ми будемо знищувати терористів і розбійників, і якщо хтось навмисно перешкоджатиме і виходитиме на лінію вогню, то це вже власні ризики і власний вибір таких людей”, – наголосив він.

Фото: www.radiosvoboda.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *