ОСТАННІ НОВИНИ

28 посадовців притягнули до відповідальності за безконтрольні пасажирські перевезення

|

Прокуратурою Львівської області проведені перевірки стану додержання вимог законодавства, спрямованого на забезпечення якісного та безпечного транспортного обслуговування населення контролюючими та місцевими органами влади. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Як наслідок, в діяльності органів Державтоінспекції області виявлені порушення при реалізації повноважень з нагляду та контролю, спрямованих на забезпечення організації та безпеки дорожнього руху, належного транспортного обслуговування населення, а також безпечного перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.

Органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування подекуди не здійснюється належний контроль за додержанням правил транспортного обслуговування, правил технічної експлуатації транспорту та дорожнього руху.

Управлінням Укртрансінспекції у Львівській області ігноруються вимоги щодо притягнення за безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажира до відповідальності автомобільних перевізників. Також відсутній контроль виконання внесених на усунення виявлених порушень законодавства приписів. Водночас, здійснюються повноваження, які не входять до їх компетенції, що призвело до надходження в прокуратуру області обґрунтованих звернень органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування тощо.

На усунення виявлених порушень керівникам вказаних органів прокуратурою області внесено 28 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 25 посадових осіб.

З огляду на це, прокуратурою області ініційовано проведення міжвідомчої наради за участі представників Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради, правоохоронних органів Львівщини, обласного управління Укртрансінспекції, УМВС України на Львівській залізниці, ГУ Держсанепідслужби на залізничному транспорті, керівництва ДТГО «Львівська залізниця» та її структурних підрозділів, а також Служби автомобільних доріг.

За наслідками наради розроблено низку спільних організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення якісного, безпечного перевезення та обслуговування пасажирів залізничним та автомобільним транспортом.

Водночас, прокуратурою Львівської області поставлено вимогу щодо посилення контролю за додержанням вищезгаданого законодавства, а також усунення уже виявлених порушень та прорахунків на даному напрямку.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *