ОСТАННІ НОВИНИ

28 банків уже мають затверджені програми допомоги військовослужбовцям – Кубів

|

Банківська спільнота оперативно відгукнулася на пропозицію щодо надання допомоги позичальникам, які мобілізовані до Збройних Сил України відповідно до Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” від 6 травня 2014 року. Про це повідомив голова Національного банку України Степан Кубів, інформує Львівському порталу прес-служба НБУ.

“Слід відзначити, що представники банківського середовища швидко  відповіли на заклик Національного банку України та розробили заходи задля пом’якшення умов виконання кредитних договорів для військовослужбовців, які сьогодні захищають нашу країну”, – розповів Степан Кубів.

За його словами, відомості центральному банку надали 120 банків. За інформацією банків, позичальники-військовозобов’язані, які призвані на військову службу до Збройних Сил України, уже звернулися за допомогою до 14 банків. До 73 банків такі позичальники наразі не зверталися.

Голова Національного банку додав, що 28 фінансових установ уже мають затверджені програми допомоги військовослужбовцям, у 8 банків програми розробляються, з 9 банків повідомили про те, що розглядатимуть кожне звернення позичальника-військовослужбовця індивідуально.

Ознайомитися з інформацією щодо процедури надання допомоги з цього питання позичальники-військовослужбовці можуть на офіційних сайтах банків.

“Мені дуже відрадно, що в скрутний для нашої країни час, банки демонструють патріотизм та соціальну відповідальність. Така політика безперечно сприятиме зміцненню довіри громадян України до вітчизняної банківської системи”, – зазначив Степан Кубів.

До речі, у разі підписання Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації” військовослужбовці отримають певні пільги щодо зміни умов банківського обслуговування, тобто банки не нараховуватимуть штрафні санкції, пеню за невиконання зобов’язань, а також проценти за користування кредитом. Для цього військовослужбовці-позичальники мають звертатися саме до банка-надавача кредиту.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України запропонував банкам розглянути можливість перегляду умов сплати зобов’язань за кредитними договорами, що укладені з особами, призваними на військову службу, а саме, можливість розроблення програм сприяння погашенню основного боргу та сплаті відсотків, ненарахування штрафних санкцій за несвоєчасне виконання боргових зобов’язань.

Фото: epochtimes 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *