ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Росією є "дірки" – Тимчук

|

Керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук заявляє про “дірки” на російсько-українському кордоні в Луганській області. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

“Зараз з`явилася інформація, яка вже не одну годину активно розкручується, з приводу того, що в Луганську відкрито фактично100 кмкордону. Ми вивчаємо зараз ситуацію. Можливо, йдеться не про100 км, але, дійсно, є ділянки, які на даний час не забезпечені належним рівнем охорони”, – зазначив Д.Тимчук.

За його словами, пояснень наразі цьому факту немає. Як нагадав Тимчук, Держприкордонслужба заявляє, що останнім часом було створене понад 400 блокпостів на східній частині кордону, але при цьому експерти бачать ділянки кордону, які прикордонники не контролюють. “Більш того, проводиться відведення прикордонних підрозділів, як це було вчора в Луганській області. Офіційне формулювання було, що їх перекидають на посилення кордону, ближче до держкордону. Ми цього не спостерігаємо, щоб на цій ділянці пройшло якесь посилення. Розумного пояснення я не бачу цим подіям”, – зазначив він.

За словами Д.Тимчука, Луганська область є єдиною областю, де немає ровів на російсько-українському кордоні. Він не виключає, що причини можуть бути в корупційній складовій.

Держприкордонслужба України сьогодні заявила, що у зв’язку з унеможливленням виконання завдань з організації служби з управлінь відділів прикордонної служби «Станично-Луганське», «Краснодон», «Бірюкове», «Свердловськ» та «Дякове»

через їх значну відстань від державного кордону, постійні обстріли та блокування озброєними терористами в ніч з 3-4 червня була розроблена та проведена спеціальна операція щодо передислокації особового складу, зброї, боєприпасів, матеріальних засобів, техніки безпосередньо на лінію кордону, в пункти пропуску та в два райони зосередження мобільних сил Держприкордонслужби біля кордону, передає кореспондент Львівського порталу.

«Протягом 4-5 червня терористи здійснювали спробу силового витіснення прикордонних нарядів з пунктів пропуску «Червонопартизанськ», «Довжанський» та «Червона Могила».

Після перестрілок, зважаючи на загрозу життю людей, які перетинають кордон, було здійснено відвід громадян та прикордонників з пунктів пропуску. Зараз дані пункти пропуску тимчасово закриті, про що офіційно повідомлено Російську Федерацію», – повідомляють у Держприкордонслужбі України.

Фото Львівський портал  

 

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *