ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський суд відмовився скасовувати пільги ветеранам УПА

|

Львівський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги комуніста, заступника голови Антифашистського комітету України Олександра Калинюка у справі про скасування доплат до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам дивізії «Галичина» Української Національної Армії у розмірі 1000 гривень на місяць.

Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ВО «Свобода» з посиланням на

голову постійної комісії депутатської діяльності та законності Львівської міської ради Любомира Мельничука.

Як розповів свободівець, провадження у цій справі відкрили ще минулого року. «Представники промосковських сил минулого року вирішили спробувати заблокувати додаткові заходи соціального захисту ветеранів українського визвольного руху, що діють у Львові. Комуніст Олександр Калинюк подав позовну заяву до Галицького районного суду Львова, у якій просив скасувати встановлені з ініціативи фракції ВО “Свобода” у Львівській міськраді щомісячні доплати в розмірі 1000 гривень до пенсій ветеранам Української Повстанської Армії та колишнім воїнам Першої Української Дивізії «Галичина» Української Національної Армії. Суд першої інстанції відмовив у задоволенні цього позову, а сьогодні Львівський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу комуніста», – повідомив Любомир Мельничук.

Як відомо, ще 2013 року Львівська міська рада затвердила програму соціального захисту воїнів УПА. Ця програма передбачає, зокрема, щомісячні доплати до пенсій ветеранам УПА та колишнім воїнам дивізії «Галичина» у розмірі однієї тисячі гривень. 

Фото tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *