ОСТАННІ НОВИНИ

Як поводяться із заручниками в Луганському СБУ

|

Луганський активіст Олексій Біда розповів, як поводяться із заручниками в обласному СБУ, чи є на бунтівній території російські військові і вплив Єфремова на регіон

Свою історію він розповів у ефірі Еспресо.TV   

“Мене затримали, коли я намагався робити стрім біля обласного військомату, черговий штурм там намічався, мене впізнали як організатора луганського Майдану. Відразу призначили “правосеком”. Привезли мене і мою супутницю в будівлю СБУ – це казарма зараз. Перше завдання – зламати людину, безглузде побиття, погрози, я на своїй спині відчув, що таке “ланцюг”, а що таке нагайка. Ланцюг – найболючіше, це я так, про всяк випадок”, – уточнив Біда. 

Також, він повідомив, що людей з нашивками “Росія” багато, але цей факт намагаються приховати. 

“Якщо були росіяни – то їх ретельно ховали, у будівлі СБУ є внутрішній двір, є інші приміщенняу дворі, але у мене вікна виходили (де мене тримали) на внутрішній двір. Вранці наступного дня я спостерігав людей з нашивками “Росія” на формі. А там де я перебував були люди з Луганської області та Луганська, хтось із них козак, хтось служив в Афганістані, хтось був з Одеси, колишні міліціонери.

Якщо ти з ними не співпрацюєш, то починаються більш серйозні тортури. Наші два журналісти – їх запідозрили в шпигунстві – одному проколювали м`язи спицями. У іншого внаслідок струсу почала пропадати пам`ять і він просто забувати питання, які йому задавали, а ті подумали, що він симулянт, тому просто били”, – сказав луганській активіст. 

Врятуватися вдалось завдяки активній участі у його долі великої кількості впливових людей.  

“У моєму випадку включилося багато людей в переговорний процес, на різних рівнях велися переговори, нас випустили на наступний день. В інших випадках складніше, якщо людина причетна до “Правого сектору”, Самооборони, ультрас, з ними досить складно. Вже більше місяця там знаходиться Тимур Юлдашев”, – сказав Біда.

І додав, що на всі ці події, як і на саму область, має великий вплив регіона Єфремов. 

“Весь цей час Луганська область залишалася вотчиною Єфремова і у нього великий вплив на бюджетну сферу, регіональні ЗМІ. Всі ці 20 років ідея національність не культивувалася, більше культивувалася ідея патріотизму, повернення в СРСР”, – підкреслив він.

Фото: Еспресо.TV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *