ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронну систему реформуватимуть за польським взірцем

|

Сьогодні на засіданні уряду схвалено рішення про створення робочої групи з відпрацювання законопроектів щодо реформування правоохоронної системи України. Про це повідомив перший віце-прем`єр-міністр Віталій Ярема, інформує ТСН.

“Ми вирішили відійти від концепції і напрацьовувати відразу законодавство, тобто проекти законів про міліцію, про СБУ, про прокуратуру”, – пояснив він. “Група напрацьовуватиме нові законопроекти, які ми будемо подавати в парламент, тому що стверджувати концепцію – це дуже тривалий процес” , – пояснив урядовець. Ярема назвав найбільш оптимальним варіантом реформування правоохоронних органів польську модель.

За його словами, до роботи над законодавчими актами будуть підключені експерти з Європейської комісії та Польщі.

“За МВС найкращий варіант нам підходить реформування по польській системі, яка дала можливість за 4 роки підняти авторитет поліції з 17% до 70%. Те ж до прокуратури.

Основне питання і вимога Венеціанської комісії – це позбавлення непотрібних функцій, зокрема , функції загального нагляду”, – пояснив перший віце-прем`єр.

За словами Яреми, законопроекти мають бути підготовлені та подані до Верховної Ради України не пізніше 1 серпня. Робоча група з реформування правоохоронних органів почне працювати з 9 червня.

Раніше повідомлялося, що Яценюк нарахував в Україні 23 правоохоронні структури і хоче їх реформувати.
Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *