ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура нагадує про кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації

|

Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів нагадує про кримінальну відповідальність за ухилення від військової служби у часи мобілізації проти агресії Росії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства.

У прокуратурі нагадують, що діючим законодавством передбачено кримінальну відповідальність за ухилення від призову за мобілізацією, ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом, дезертирство, самовільне залишення військової частини або місця служби, непокору, невиконання наказу, захоплення державних будівель або споруд, групове порушення громадського порядку, блокування транспортних комунікацій, заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку тощо.

Прокурорів орієнтовано на оперативне реагування на інформацію про порушення законодавства, вжиття передбачених законом заходів щодо їх усунення. Жодне порушення законодавства не буде залишено без уваги і реагування.

Водночас у відомстві повідомляють, що через події, які відбуваються на Сході нашої держави, прийнято рішення щодо передислокації окремих військових частин і підрозділів з пунктів постійної дислокації в західних регіонах держави на розташовані у Дніпропетровській та Миколаївській областях навчальні полігони з метою підвищення рівня їх професійної підготовки та бойового злагодження.

Більшість військовослужбовців регіону, розуміючи складність і напруженість ситуації в країні, свято і непорушно дотримуються Конституції та законів України, Військової присяги, віддано служать українському народові, сумлінно і чесно виконують військовий обов’язок, накази командирів.

На жаль, мають місце окремі прорахунки в організації заходів щодо передислокації військових підрозділів, існують проблеми в питаннях матеріально-технічного забезпечення, соціально-правового захисту, що викликає стурбованість і невдоволення окремих військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Попри те, за час проведення мобілізаційних заходів органами прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері зареєстровано лише поодинокі випадки відмови чи ухилення від виконання обов’язків військової служби. Абсолютна більшість військовослужбовців виявляють високу свідомість, патріотизм, відданість Військовій присязі та обов’язку.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *