ОСТАННІ НОВИНИ

Кримські абітурієнти навчатимуться безкоштовно – Міносвіти

|

Абітурієнти з окупованих територій зможуть безкоштовно здобувати освіту в навчальних закладах на материковій Україні. Про це поінформувала журналістів перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун, передає УНН

Кримські вступники матимуть пільгу у вигляді безкоштовного навчання у вищих навчальних закладах України.

“Таке нововведення зумовлене анексією Криму. Ми вирішили підтримати українських дітей”, – додала перший заступник міністра освіти Ірина Совсун.

Серед інших змін до вступу вона назвала скасування 70-ти балів за особливі інтелектуальні надбання. Нововведення також стосуються внесеного до Єдиної бази за 12-бальною шкалою середнього балу шкільного атестату, що автоматично переводитиметься у 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнту “5”.

Нагадаємо, голова Підкомітету з питань дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Комітету ВРУ В.Дзоз зазначила, що вступати до ВНЗ України виявили бажання тільки 1,3% випускників шкіл Криму.

Також нагадаємо, раніше в УЦОЯО повідомили, що абітурієнти, зареєстровані на території Криму та Севастополя, зможуть пройти ЗНО в інших регіонах України.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *