ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанують пам`ять усіх полеглих військових

|

У Львові традиційно у перший день Зелених Свят, громада вшановує пам`ять полеглих військових. Так, спочатку делегація навідається до військових поховань на Янівському цвинтарі, а на другий день Зелених свят – у понеділок, вшанування відбудуться на Личаківському цвинтарі. Про це Львівському порталу повідомили у громадському комітеті пошанування військових могил у Львові.

«Сьогодні, коли знову йде війна за Незалежність та соборність України, жоден українець не має права бути байдужим. Наша відповідь московським агресорам, Русскому міру – творення та збереження Українського Світу», – заявляють організатори заходу.

Громадський комітет пошанування військових могил у Львові запрошує на спільну молитву священиків, церковні хори, військових, молодь, усіх громадян нашого міста, яке плекає українські звичаї та патріотичні традиції.

Програма вшанування:

8 червня, неділя

15:00 – Збір громадськості на Меморіалі УСС (Янівський цвинтар): панахида та запалення свічок на могилах Січових Стрільців, виступи громадських діячів та концертна програма, перехід та вшанування могил Володимира Робітницького, Ольги Басараб, Богдана-Ігоря Антонича, молитва на Меморіалі жертв політичних репресій

9 червня, понеділок

15:00 – Збір громадськості на могилах УСС на Марсовому полі (Личаківський цвинтар): панахида та запалення свічок на могилах Січових Стрільців, перехід до могил жертв репресій та Меморіалу УПА на Марсовому полі, Поля почесних поховань на Личакові, Військового Меморіалу УСС та УГА, молитва та виступи громадських діячів.

Захід відбувається ініціативи громадського діяча, лауреата Шевченківської премії Ігоря Калинця.

Фото: panoramio 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *