ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові мріють про велосипед, як громадський транспорт

|

У Львові розвиватимуть велосипедний громадський транспорт. Для цього в місті відкриють близько 50 пунктів велопрокату, де швидко та без зайвих формальностей можна буде орендувати велосипед не просто для розваг, але й щоб використовувати його як міський транспорт.

Про це tvoemisto.tv повідомив радник міського голови Львова з питань розвитку інфраструктури Олег Шмід.

«Наші партнери з GIZ будуть продовжувати з нами співпрацю з розвитку велоінфраструктури. І уже на цей рік розглядають питання про можливість співфінансувати розвиток проекту громадського прокату велосипедів. Іншу частину будуть фінансувати приватні структури, які надаватимуть в оренду велосипеди. Тобто це і бізнесова складова», – сказав Олег Шмід.

З його слів, громадський прокат велосипедів – це система, яка трохи відрізняється від того велопрокату, що є зараз в центрі міста.

«У нас є дуже багато прокатів велосипедів. Але вони всі прив’язані до одного місця, розташовані в старому місті і розраховані більше на туристів. Тобто турист приходить, дає копію паспорта, платить гроші, бере велосипед на годину-дві і повертає у те ж місце. Натомість громадський прокат передбачає використання велосипеда як транспорту триваліший час і на більші відстані: точки громадськго прокату будуть розташовані по всьому місту, а не лише в центрі», – пояснив Олег Шмід.

Планується, що в місті облаштують 50 таких прокатних пунктів. «Вони будуть і на Сихові, і на Науковій, в північних районах Львова, на Левандівці, в Рясному. І це буде повністю автоматизована система. Не Львів винайшов це – такі системи уже давно працюють у розвинених велосипедних містах Європи», – додав він.

Тобто йдеться про розвиток мережі, яка охопить все місто. «Людина не потребує паспорта, ксерокопії, грошей. Вона бере велосипед на картку без участі третьої особи чи оператора, використовує велосипед для поїздки будь-куди по місту. Повернути велосипед можна буде в будь-яку з цих 50 точок, але не обов`язково саме в ту, з якої людина його взяла. Це дуже зручно. Не треба купувати велосипед, натомість можна швидко і без стояння в корках проїхати у потрібне місце», – додав Олег Шмід.

У разі реалізації цього проекту та наявності велодоріжок, вважає він, з вул. Наукової до Політехнічного університету можна буде доїхати за 10-12 хвилин.

Повноцінно реалізувати такий проект, прогнозує Олег Шмід, зможуть 2015 року, але вже вкінці цього року почнуть фінансувати його початкові етапи.

Фото: avk.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *