ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вартість історичної будівлі занизили на 1,7 млн грн

|

Керівник одного з приватних експертно-консультативних підприємств Львова занизив фактичну вартість історичної будівлі. Внаслідок цього місто недоотримало 1,7 мільйона гривень. Суд обрав чиновникові міру запобіжного заходу у вигляді застави. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області встановили, що під час проведення оцінки вартості будівлі у центральній частині Львова, керівник експертного підприємства занизив фактичну вартість однієї з історичних споруд. Внаслідок цього місто недоотримало 1,7 мільйона гривень.

Варто зазначити, що будівля є історичною пам’яткою архітектури місцевого значення і розташована в межах історико-культурного заповідника Львова. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна або без такої.

Прокуратура області у рамках кримінального провадження оголосила про підозру 42-річному керівнику приватного підприємства. Згодом, суд міста Львова обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі вісімсот тисяч гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *