ОСТАННІ НОВИНИ

Документи зі спеціальними елементами захисту мають виготовлятись виключно під контролем держави – Кубів

|

Виготовлення документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту, має відбуватися виключно під контролем держави. Підприємства Національного банку, зокрема, ДП “Поліграфкомбінат “Україна”, здатні забезпечити повний цикл виготовлення такої продукції високого рівня якості та в необхідних обсягах. Про це заявив Голова Національного банку України Степан Кубів, повідомляє Львівському порталу прес-служба НБУ

“На моє переконання, процес виробництва таких документів не потребує участі будь-яких посередників між державою та громадянином. Виготовлення документів в умовах закінченого циклу виробництва на державних підприємствах, що входять до сфери управління Національного банку України, дасть змогу мінімізувати їх кінцеву вартість для споживача, гарантуватиме високий ступінь захисту та збереження всіх персональних даних”, – розповів Степан Кубів.

За його словами, така оптимізація процесу виготовлення ідентифікаційних документів та бланків суворої звітності неодмінно збільшить надходження до державного бюджету країни, у тому числі завдяки знищенню корупційних схем, що були раніше.

Степан Кубів також зазначив, що виробничі потужності ДП “Поліграфкомбінат “Україна” нададуть змогу розпочати виготовлення, оформлення та видачу біометричних закордонних паспортів згідно із графіком, тобто, з 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням передав цілісний майновий комплекс державного підприємства “Державний центр персоналізації документів” в управління Національного банку України, таким чином остаточно закріпивши за Національним банком України функцію щодо виготовлення документів, які посвідчують особу, та інших бланків зі спеціальними елементами захисту.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *