ОСТАННІ НОВИНИ

Через утиски часів Майдану розглядають 217 кримінальних справ проти силовиків

|

З місць несвободи звільнено усіх 328 учасників масових акцій протесту, котрі були арештовані за участь у них. Водночас триває досудове розслідування у 217 кримінальних провадженнях за фактами вчинення неправомірних дій працівниками правоохоронних органів стосовно учасників акцій протесту та 6-ма – суддями.  Про це розповів очільник Генеральної прокуратури України Олег Махніцький, під час прес-конференції щодо результатів роботи органів прокуратури за три місяці цього року.

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі генеральної прокуратури України обвинувачувальні акти стосовно силовиків починають надсилати в суди.

«На даний час десятьом працівникам органів внутрішніх справ повідомлено про підозру, один обвинувальний акт стосовно 3-х осіб уже надіслано до суду», – зазаначив О. Махніцький.

Також керівник відомства повідомив про те, що за результатами перевірок щодо правомірності притягнення учасників Майдану та Автомайдану до адміністративної відповідальності, з’ясовано, що працівники міліції підробляли матеріали справ про адміністративні правопорушення.

«За такими фактами розпочато 56 кримінальних проваджень, найбільше – у місті Києві та Київській області, де прокуратурами розпочато 30 та 13 кримінальних проваджень відповідно. До відповідальності притягнуто 185 посадовців», – поінформував керівник відомства, додавши, що судами задоволено понад 500 клопотань прокурорів щодо звільнення громадян від адміністративної відповідальності.

Крім цього, в.о. Генерального прокурора зазначив, що на сьогодні у двох областях прокурорами повідомлено про підозру 12 особам, які скоїли злочини стосовно учасників масових протестів в Україні.

«Так, прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру голові обласної ради, який брав активну участь в організації масових заворушень на площі біля приміщення обласної ради у січні цього року, залучивши до протиправних дій так званих «тітушок» для побиття мітингувальників», – зазначив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *