ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти радять українцям будувати на кордоні з Росією стіну

|

Експерт Центру досліджень проблем регіонального і міжнародного співробітництва Віталій Юрчук вважає, що між Україною і Росією слід будувати стіну. Про це він заявив під час відеомосту між Львовом і Донецьком, організованого Львівським прес-клубом, передає кореспондент Львівського порталу

«Нам треба будувати стіну між Росією і Україною, як між Ізраїлем та Ліваном. Я перебував у тимчасовій місії ООН в Лівані, облітав кордон між Ізраїлем і Ліваном і бачив цю стіну», – сказав він. На думку В.Юрчука, Україна має приступити до демаркації кордону, де «будуть домінувати ефективні технічні засоби».

«Але коли лише 25% коштів від потреб надавали для облаштування кордону, то неможливо було будувати ефективний кордон. Багато прикордонних структур змінили організаційно-штатну структуру і чисельність. У державної прикордонної служби немає сил оперативного реагування», – зазначив експерт.

Він також наголошу, що потрібно поліпшити координацію діяльності між прикордонною службою і силами АТО, бо «інформацією між собою вони обмінюються через смс-повідомлення».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *