ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини створять гарячу лінію з питань мобілізації військовозобов’язаних

|

На Львівщині створять гарячі телефонні лінії щодо проблемних питань мобілізації військових. Таке рішення прийнято 2 червня під час наради під головуванням першого заступника голови ОДА Йосифа Ситника – повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛОДА.

«Сьогодні я спілкувався з протестуючими на Яворівському полігоні. Вони озвучили низку зауважень щодо порушень при проведенні мобілізації військових у Львівській області. Зокрема це стосується формального медогляду у військкоматах, відкупів, хабарів під час призову. Також не всі сільські ради подають повні списки призовників, багато військовозобов’язаних звільняються з невідомих причин», – розповів Й. Ситник.

Він додав, що люди скаржаться і на матеріально-технічне забезпечення військової частини, зокрема є проблеми з недостатньою постільною групою, відсутністю бронежилетів. Військові також цікавляться, чи будуть вони визнані учасниками бойових дій, виникають запитання із виплатою заробітної плати.

Водночас в.о. військового комісара Львівського обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких зауважив, що при оголошенні мобілізації медогляд, як правило, не проводиться, лише проводиться опитування чергових фельдшерів на пункті збору військовозобов’язаних.

«В кожному військовому комісаріаті була розгорнута медична комісія у складі 9 лікарів. Всі військовозобов’язані проходили медичну комісію і протоколи медкомісій знаходяться у воєнкоматах», – зазначив І.Боловицьких.

За його словами, під час робочої комісії було виписано майже 7 тисяч повісток, а у військову частину були скеровані 2 105 чоловік, тобто 70% були відсіяні за станом здоров’я. За підсумками наради Йосиф Ситник доручив забезпечити координацію між силовими структурами з метою якісного виконання покладених завдань із забезпечення завдань обороноздатності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *