ОСТАННІ НОВИНИ

Родичі мобілізованих солдатів заблокували військову частину у Яворові

|

24 окрема механізована бригада імені Данила Галицького, яка дислокується у військовій частині міста Яворова на Львівщині, не змогла учора, 2 червня, відбути на схід України. Оскільки їхній виїзд заблокували родичі мобілізованих військових. Про це сьогодні під час засідання сесії ЛОР повідомив депутат від фракції «Свобода» Йосип Ситник, передає кореспондент Львівського порталу із зали засідання.

За його словами, 24 окрема бригада ім. Д.Галицького 2 червня мала відбути на схід України, аби взяти участь у військових навчаннях та безпосередньо в антитерористичній операції. Однак батьки та дружини військових заблокували виїзд бригади із частини. Люди валили дерева, аби заблокувати проїзд.

Й.Ситник зазначив, що така ситуація дискредитує Львівщину як обороноздатний регіон.

«Батьки та дружини мобілізованих висловлюють стурбованість тим, що не завжди була чесною та справедливою робота призовних комісій, поведінка районних військових комісаріатів тощо. Тому дано доручення відкрити гарячі лінії для родичів, які можуть поскаржитися і проінформувати правоохоронні органи про те, що відбувається у військовій частині та конкретно у військоматах. Далі доручено забезпечити координацію між силовими структурами області з метою якісного виконання поставлених завдань та забезпечення обороноздатності країни», – зазначив Йосиф Ситник.

Окрім того, депутат додав, що надано доручення подавати голові ЛОДА І.Сех пропозиції щодо покращення матеріально-технічного забезпечення 24 механізованої бригади.

Також дано доручення переглянути склад районних військових комісаріатів та перевірити законність їхніх рішень щодо мобілізації, зокрема перевірити списки призовників. Оскільки, за словами Й.Ситника, є інформація, що багато призовників відкупилися від служби. 

Фото: медіа-група навчання «Кленова Арка – 2013»  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *