ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни викрали з кримського «Ощадбанку» 300 кілограмів золота

|

Російська Федерація незаконно привласнила близько на 300 кілограмів золота та дорогоцінних металів “Ощадбанку” у Криму. Про це сьогодні на прес-конференції розповів міністр юстиції Павло Петренко, пише УП.

 «Ми зафіксували факт викрадення зі сховищ «Ощадбанку» в АР Крим 300 кілограмів золота та дорогоцінних металів, які знаходилися там в рамках однієї з кримінальних справ», – розповів П.Петренко. Петренко розповів також, що викраденими вважаються приблизно 700 мільйонів гривень, які знаходились на балансі НБУ у вигляді активів, 1,2 мільярда гривень – у вигляді іпотечних зобов`язань перед НБУ, і 4 мільярди готівки з рахунків банку у Криму. «Центробанк РФ прийняв рішення зарахувати всі ці кошти до свої золотовалютних резервів», – розповів міністр.

Нагадаємо, ЦБ РФ заявив «Ощадбанку», що забороняє діяльність його діяльність у Криму і запропонував віддати все майно в актив ЦБ. У відповідь глава правління «Ощадбанку» Андрій Пишний запропонував ЦБ РФ сплатити компенсацію за окупацію Криму та інших «споконвік українських земель».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *