ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку року чадним газом у Львові отруїлись 52 особи, з яких 17 дітей

|

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради вкотре застерігає мешканців про отруєння чадним газом. Адже у Львові, станом на 27 травня, від початку року трапився 31 випадок отруєння людей чадним газом, постраждало 52 людини, з них 17 дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Нагадаємо, що вчора, 1 червня, о 22.40 год. на вул. Кульпарківська в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового цегляного житлового будинку отруїлись чадним газом дві дитини віком 8-ми 6-ти років. Дітей у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано до реанімаційного відділення комунальної міської дитячої лікарні Львова.

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово перекрили подачу газу до квартири. Причина події – з’ясовується.

Довідково:

Чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього, в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.

Основними симптомами та ознаками отруєння є:

головний біль та нудота, задуха;

затьмарення свідомості, м’язова слабкість;

почервоніння шкіри обличчя та рук.

При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *