ОСТАННІ НОВИНИ

Сех вимагає від Авакова забезпечити комплексну перевірку львівського «Беркуту»

|

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулась з листом до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо забезпечення комплексної перевірки базованого у Львові колишнього спецпідрозділу «Беркут». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Як зазначає Ірина Сех, до неї надійшло ряд звернень від членів розформованого львівського «Беркуту», що свідчать про тиск з боку міліцейських очільників на тих бійців спецпідрозділу, котрі відмовились виконувати злочинні накази під час кривавих подій на Євромайдані у м. Києві.

«Викладені у зверненнях обставини проведення переатестації та подій навколо неї вказують на спотворене уявлення міліцейських очільників про поняття військового братства, звитяги, честі та обов’язку служіння своєму народу. Так, виявилось, що переатестацію не пройшли саме ті бійці, які відмовились виконувати злочинний наказ і йти зі зброєю проти свого народу, ті, що відкрито заявляли свій протест проти кривавих дій спецпідрозділу й підтримували народ. Є очевидним, що навколо бійців, які реально проявили себе патріотами, йде штучне і цілеспрямоване формування їх начальством атмосфери суспільної обструкції, аби за цим відбілити власну негідну поведінку, моральну ницість та корисливість», – наголосила вона.

Голова облдержадміністрації також звернула увагу, що окремі посадові особи, які брали активну участь у побитті мирних демонстрантів у Києві, все ще залишаються на керівних посадах та беруть активну участь у переатестації бійців спецпідрозділу. За її словами, така ситуація та кадрова політика в органах внутрішніх справ Львівської області може призвести до чергового громадського спротиву та загострення ситуації, яка є і так вкрай складною та напруженою.

«Вважаю ситуацію, що склалась у колективі львівського «Беркуту», неприпустимою і спрямованою на підрив морально – психологічного стану та боєздатності елітного спецпідрозділу МВС України, а, отже, такою, що вимагає негайного втручання керівництва МВС з належними організаційно-кадровими висновками», – зазначила очільник Львівщини.

З огляду на це, Ірина Сех просить невідкладно забезпечити комплексну перевірку розформованого львівського спецпідрозділу міліції «Беркут» на предмет відповідності закону та посадовим інструкціям дій вищевказаних посадовців з дотримання належного морально – психологічного стану та боєготовності особового складу спецпідрозділу до виконання поставлених завдань.

Разом з тим, вона звертається з проханням щодо призначення на посаду керівника Спеціального підрозділу міліції ГУ МВС України у Львівській області капітана міліції Ярослава Яйка.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *