ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині фермер привласнив понад мільйон гривень

|

Працівники слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Львівській області скерували до суду обвинувальний акт щодо 42-річного мешканця Львівщини, який незаконно привласнив та легалізував понад 1 млн. гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів у Львівській області.

Здійснюючи фінансово-господарську діяльність, фермер-махінатор скористався службовим становищем та привласнив гроші в особливо великих розмірах, які у подальшому легалізував. Як з’ясувалось, ці гроші перераховувались іншим підприємством для поставки зерна, а насправді використались керівником фермерського господарства на власні потреби.

Слідчі довели, що підприємець діяв умисно з корисливих мотивів і, як наслідок, вчинив злочини, передбачені ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Санкції зазначених статей передбачають позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацію коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Слідчі наклали арешт на майно підозрюваного на суму понад 2 млн. гривень.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *