ОСТАННІ НОВИНИ

У кожному третьому офісі сваряться через політику

|

Події в країні — це не тільки привід для особистих переживань, але й тема для щоденних розмов і дискусій на робочому місці в кожній третій компанії. Такі результати були отримані в результаті дослідження Міжнародного кадрового порталу Headhunter Україна спеціально для порталу bigmir.net, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Тільки четверта частина респондентів відзначили, що їхній колектив від роботи на новини не відволікається. Найчастіше когось у колективі сильно зачіпають проблеми країни, а хтось, не переживаючи, працює, як і раніше (37%). Майже в половині офісів (39%) впала продуктивність праці, найчастіше незначно (22%), рідше суттєво — і співробітникам дуже складно працювати (17%).

У третині колективів актуальні новини обговорюють безперервно, протягом усього робочого дня. Половина офісних співробітників тримає себе в руках і дискутує тільки в неробочий час (55%), а ось 15% офісних колективів уміють жити, лишаючи політику за дужками і взагалі не обговорюючи актуальні новини. Найчастіше це вдається мешканцям Сходу та Півдня (19%), в той час як на Заході таких колективів усього 11%. Не обговорювати новини на роботі найчастіше вдається працівникам маркетингової і консалтингової сфери.

Обговорення, потрясіння, дискусії — усе це впливає на атмосферу в колективі. Тільки четверта частина українських офісних співробітників заявили, що мікроклімат у їхній робочій групі лишився без змін. Що цікаво, така ж кількість офісів не скаржиться на падіння продуктивності праці. Тим не менше, хоча рівень тривожності й зріс, а рівень продуктивності впав, більшість робочих колективів можуть похвалитися тим, що однаково оцінюють події в країні, а отже, стали ще більш згуртованими (43%). Ще третина опитаних (31%) сказали про те, що в компанії з’явилися непорозуміння й конфлікти через різні оцінки того, що відбувається.

Найбільш аполітичні офіси до нещодавнього часу були на Півдні й Сході країни, а найбільш політично активні — у Києві та на Заході. Саме в цих регіонах також найбільша кількість однодумців (48% і 68% відповідно). А ось на Півдні й Сході офісів, де не було конфліктів через різне ставлення до ситуації, всього третина.

До речі, керівництво компанії, як правило, не готове виступати «голубом миру». У більш ніж половині компаній начальники й топ-менеджери нормально ставляться до політичних дебатів на роботі й самі беруть у них участь (57%). Тільки в третині випадків (36%) керівник може попросити дотримуватися нейтралітету й не піднімати «гострих» питань на роботі. Загалом тільки 7% керівників заборонили будь-які суперечки щодо поточних подій. Більше за все таких офісів у Криму (12%) і на Сході (9%). А ось більше за все політично активних начальників на Заході й у столиці.

За даними порталу bigmir.net активність перегляду сторінок розділу «Новини» в робочий час на 25% вище, аніж в неробочий час. Так пік активності відвідування розділу news.bigmir.net. в 12:00 і 16:00 має найвищі показники.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в квітні 2014 року. В опитуванні брали участь 1389 респондентів із різних регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *