ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники відбили нічну атаку терористів. Є поранені

|

Прикордонники відбили нічну атаку терористів на підрозділ та продовжують охороняти державний кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Протягом 30 – 31 травня Державній прикордонній службі України вдалося відбити напади бойовиків на прикордонні підрозділи та не допустити порушень державного кордону. Крім того спільно з іншими правоохоронними органами і силами АТО створені передумови щодо залишення терористами місць розташування відділів прикордонної служби.

Так, прикордонники відбили нічну атаку на відділ прикордонної служби «Дякове». Близько 80 нападників використовували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю, працювали снайпера. Всього по підрозділу було зроблено 50 мінометних пострілів. Прикордонники у відповідь застосували зброю на ураження, а на підкріплення були направлені резерви від мотоманеврених груп. Також для підтримки прикордонників і відбиття атаки нападників сили АТО направили літак «СУ-27». У результаті бою 3 військовослужбовця поранено, а 1 зазнав контузії.

Нагадаємо, що вчора прикордонники відбили напад і на відділ прикордонної служби «Станично – Луганське». В даний час завдяки задіяним всім засобам бойовики відступили від прикордонних підрозділів.

Незважаючи на збройні напади на державному кордоні продовжують нести службу прикордонні наряди. За рахунок резервів збільшено щільність прикриття загрозливих напрямків. Адже атаки на відділи прикордонної служби могли здійснюватися з метою відволікання сил Держприкордонслужби і АТО для переправки засобів терору на інших напрямках. Крім того керівництво Держприкордонслужби прйняло рішення про формування додаткових сил для дій на напрямках відділів прикордонної служби «Дмитрівка», «Дякове», «Свердловськ», «Бірюково».

Наразі морально-психологічний стан прикордонників задовільний, вони готові до подальшого виконання своїх обов’язків. Варто відмітити стійкість військовослужбовців, особливо з числа місцевого населення, які продовжують обороняти свою державу. Слова вдячності прикордонникам Луганського та Донецького загонів висловив Голова Державної прикордонної служби України. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *