ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця виловлює «липових пенсіонерів»

|

За останні кілька місяців у слідство потрапив з десяток однотипних кримінальних проваджень, фігурантами яких є бабусі та дідусі-пенсіонери, котрі підробили проїзні документи. Про це Львівському порталу повідомив підрозділ зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

«Хтось із них знайшов посвідчення інваліда на вулиці, хтось брав покористуватися у друзів або родичів, хтось використовував документ, що залишився від померлих членів родини. Деякі люди похилого віку переклеювали фотографії або виправляли дані, інші й зовсім нічого не змінювали», – розповів начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк.

У відомстві попереджають, що «підробка документів» або «використання завідомо підробленого документа» підпадає під статтю 358 кримінального кодексу України. За підробку та використання завідомо підроблених документів передбачений штраф або ж обмеження волі до двох років.

«Людей поважного віку за фальшиві документи не карають, враховуючи, їх каяття. Здебільшого, липовому пенсіонеру виписують штраф. Так що економія виходить сумнівна», – вважає Володимир Дитюк.

Фото Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *