ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС України відхилило російську «гуманітарку» для східних областей України

|

МЗС України розглянуло та відхилило звернення від російської сторони з проханням надати їй можливість доставити так звану російську гуманітарну допомогу в східні області України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

«Вважаємо, що така пропозиція є нічим іншим як черговим елементом пропаганди, метою якої є показати, передусім, російському споживачеві нібито «благі наміри» Кремля, скористатися складною ситуацією, яку сама ж російська сторона спровокувала у східних областях України, у власних вузькополітичних інтересах», – йдеться у коментарі МЗС.

Водночас у відомстві переконані, що саме через дії російської сторони на Сході нашої держави досі не може відновитися мир і стабільність.

«Росія не демонструє готовності до деескалації конфлікту та стабілізації ситуації. З території РФ систематично порушується українсько-російський державний кордон озброєними терористичними угрупованнями, які вбивають, тероризують і залякують громадян України. Тому не слід відкидати, що трюк з так званою гуманітарною допомогою – це ніщо інше як завуальована спроба допомогти російським найманцям-терористам, які сьогодні опинилися в скрутному становищі через успішні дії сил антитерористичної операції», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, МЗС України надіслало офіційну ноту-відповідь на звернення російської сторони щодо гуманітарної допомоги, а також нагадали РФ про український Крим.

«У документі ми запропонували Москві натомість зосередити увагу на задоволенні численних запитів про гуманітарну допомогу від жителів анексованої Росією Автономної Республіки Крим. Ми офіційно висловили стурбованість тим, що численні сигнали світової спільноти щодо стрімкого погіршення ситуації на українському півострові внаслідок його окупації Росією залишаються без адекватної реакції з її боку.

У ноті Міністерство вкотре закликало російську сторону забезпечити швидке і неухильне виконання вже взятих на себе зобов`язань перед Україною і світом та запобігти подальшому погіршенню ситуації на українському півострові Крим, який опинився на межі гуманітарної катастрофи внаслідок російської збройної агресії», – йдеться у ноті відповіді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *