ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних львів’ян кличуть кидати кулі

|

На вихідних львів’ян запрошують на змагання з петанку – популярної гри серед європейців. Основне завдання у грі – кинути металеву кулю якомога ближче до кошонета, маленької дерев`яної кулі. Як повідомили Львівському порталу організатори, турнір відбуватиметься біля Порохової вежі.  

У перший день турніру змагатимуться дуплети (команди по двоє гравців), другого дня – триплети (команди по троє гравців). Початок змагань – о 10.00, змагання триватимуть протягом дня. Організатори кубка Leopolis Petanque cup – Львівский петанк клуб Леополіс.

Серед учасників – гравці зі Львова, Ужгорода, Мукачева, Києва, Тернополя, Коломиї.

Петанк – найбільш соціальна гра у світі, оскільки грати її можуть люди різного віку та фізичної підготовки. Ця гра популярна серед європейців, зокрема серед французів. Понад 17 мільйонів осіб грають петанк у Франції. У нашій країні вже кілька років також існує Федерація петанку, діють петанк-клуби у різних містах, зокрема й у Львові.

Організатори Львівського петанк клубу відзначають збільшення зацікавлення цією грою серед львів’ян з кожним роком.

До середовища любителів петанку може долучитись кожен, ігри відбуваються кожного вікенду у Парку на валах, що біля Порохової вежі. 

Фото zik.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *