ОСТАННІ НОВИНИ

Філарет привітав і благословив Порошенка на боротьбу зі злом

|

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав новообраного Президента України Петра Порошенка з перемогою на виборах. А також благословив на відновлення територіальної цілісності України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі УПЦ Київського Патріархату.

За словами Патріарха Філарета, відповідно до оприлюднених даних соціологічних досліджень та за наявними на цей час підсумками виборів, саме на П. Порошенка український народ поклав тягар обов’язків Президента України, глави нашої держави. Він також сподівається, що свою владу новий президент використає щоби сприяти добру та зупиняти і карати зло.

«Від імені Української Православної Церкви Київського Патріархату, від мене особисто прийміть вітання з цієї нагоди. Ніщо у світі не відбувається без волі Божої, але вона виявляється по різному – як Його промисел і як попущення. Всякому добру Бог допомагає. Зло ж Він хоча і попускає до часу, даючи можливість для покаяння тим, хто його чинить, – але рано чи пізно це зло Бог зупиняє і карає. Використайте владу, дану Вам, щоби сприяти добру та зупиняти і карати зло – і будете мати благословення Господнє та нагороду від Нього, як служитель правди», – зауважив Патріарх.

Водночас окрім привіттяня Філарет благословив П. Порошенка на дії з відновлення територіальної цілісності України.

«З волі Божої та за вибором українського народу в цей трагічний і надзвичайно відповідальний момент історії Ви… покликані до високого служіння на посаді Президента України… Ми просимо Бога допомогти Вам зробити все для відновлення територіальної цілісності України, перемоги над зовнішніми агресорами та їх місцевими поплічниками, для утвердження миру, злагоди та процвітання в нашій країні», – сказав Філарет .

Також Патріарх нагадав П. Порошенкові, що воля українського народу бути частиною об’єднаної Європи.

«Події останнього часу засвідчили тверде і непохитне бажання українського народу бути частиною об’єднаної Європи. Знаючи Вас, як послідовного прихильника європейської інтеграції України, від імені Церкви свідчимо про підтримку цього курсу. Адже зберегти та розвивати Україну, як незалежну, суверенну державу, ми зможемо лише у колі вільних європейських народів… Закликаю на Вас Боже благословення!» – наголосив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

 

Фото: прес-служби Київського Патріархату

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *