ОСТАННІ НОВИНИ

У Донецьку перекинувся «КамАЗ» із терористами. Є загиблі

|

У Донецьку «КамАЗ» з терористами з «Донецької народної республіки» розбився на слизькій дорозі після дощу. Перед цим бойовики стріляли на всі боки та мчалися на скаженій швидкості по Київському проспекту. Про це Gazeta.ua розповіли очевидці.

«Десь о 20.30 на перехресті пр. Київського та вул. Буслаєва ми помітили наближення вантажної машини, що летіла по Київському проспекту і звідти стріляли чергами на всі боки. Люди кричали, розбігалися хто куди, ховалися за будинки. Я так бігла, що втратила взуття», – говорить мешканка Київського району Донецька.

За словами очевидиці, пасажири «КамАЗу» розстріляли машину «швидкої допомоги», яка рухалася в тому ж напрямку, що і «КамАЗ» – з аеропорту в бік центру Донецька. І, можливо, везла поранених представників «ДНР».

«Швидка» вивозила поранених з аеропорту. З «КамАЗу» стріляли вгору і по сторонах. І через пару хвилин буквально після того, як вони розстріляли «швидку», за метрів 100 по Київському проспекту, цей «КамАЗ» перекинувся і вантажівка врізалася в тополю. Ми пішли подивитися. У небі кружляв гвинтокрил… Люди з «КамАЗу» не були розстріляні. Нещодавно пройшов дощ, а вони дуже швидко їхали. Можливо, вони втікали від вертольота. «КамАЗ» перескочив через газон – здолав розділову смугу, вилетів на зустрічну та врізався в дерево. Незабаром приїхали бойовики на легкових машинах, сказали, що це їх люди – з «ДНР». Вони стали розбирати зброю. Перевантажили усі гармати і автомати у свої машини, а тіла покинули. Потім приїхала ще «швидка», подивилися, що надавати допомогу вже нема кому і поїхала теж. У перевернутому «КамАЗі» було чотири – п`ять трупів», – розповіли очевидці.

За словами очевидців, рух по пр.Київському цілий день було перекрито, працівники ДАІ пропускали тільки «КамАЗи» з піском і озброєними чоловіками, які рухалися у бік аеропорту з прапорами «Донецької республіки».

По донецькому телебаченню, захопленому «ДНР», зараз повідомляють, що українська армія з вертольотів розстрілює мирне населення в Донецьку. Так само, за даними терористів, знищені три «КамАЗи» з їх бойовиками. Серед терористів є дуже багато поранених. «ДНР» закликає своїх прибічників здавати кров для поранених та оголосила по усіх своїх каналах, що вводить надзвичайний стан і Донецьк переходить на життя за законодавством Росії.

Як вже повідомлялося, в Донецьку почалася активна антитерористична операція. Сьогодні в місті йшли бої в районі залізничного вокзалу і в районі аеропорту, який вночі був захоплений терористами. Очевидці повідомляють про загибель одного випадкового чоловіка в районі вокзалу. Говорять, це молодий хлопець, паркувальник. Бойовики вели стрільбу з дахів, українські військові стріляли в них з повітря. По українським повітряним машинам стріляли з ПЗРК, проте збити українську техніку бойовикам не вдалося.

За словами місцевих жителів, сьогодні був знищений блок-пост терористів на в`їзді до міста з боку селища Піски. Кажуть, на цьому блокпості чергували чеченці з бандформування Кадирова. В`їзд до Донецька перекритий у зв`язку з проведенням АТО.

Зараз на вулиці Буслаєва біля обласного військкомату в Донецьку триває стрілянина.

Фото: vk. Українська революція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *