ОСТАННІ НОВИНИ

Турчинов привітав Порошенка із обранням президентом

|

Попередній підрахунок голосів дає всі підстави вважати, що українці обрали Президента вже в першому турі, і я хочу привітати Петра Порошенка із обранням на найвищу державну посаду. Про це у зверненні до співвітчизників заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії «Батьківщини».

Звернення в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України О. Турчинова до співвітчизників подаємо без змін:

«25 травня стало знаковим днем в історії України. Попри всі надзусилля наших ворогів зірвати виборчий процес, втягнути країну в війну та громадянське протистояння, український народ продемонстрував свою політичну зрілість, патріотичну позицію, прагнення до миру та стабільності.

Вибори відбулись у всіх областях України. Терористи погрожували нам терактами, вбивствами, викраденням членів комісій та спостерігачів. Але, не зважаючи ні на що, ми забезпечили вільне та демократичне волевиявлення громадян.

Під час виборів влада не допустила використання будь-якого адміністративного тиску чи фальшування результатів. Міжнародне співтовариство визнало вибори в Україні демократичними та прозорими.

Попередній підрахунок голосів дає всі підстави вважати, що українці обрали Президента вже в першому турі, і я хочу привітати Петра Порошенка із обранням на найвищу державну посаду.

Переконаний, ці вибори стали черговим важливим для всіх нас кроком до нової Європейської України, якої всі ми прагнемо. Парламент на законодавчому рівні забезпечив реальну боротьбу з корупцією, дерегуляцію та конкурентність економіки і прозорість бюджетної сфери. Окрім економічного зростання, це відкриває нам шлях до спрощеного візового режиму із Європейським Союзом, і в найближчій перспективі – можливість подорожувати Європою без віз. Підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, ми будуємо фундамент стабільної, демократичної, європейської країни. Де влада підконтрольна своєму народу, де не обмежуються права та свободи громадян, незалежно від регіональної, конфесійної чи мовної ознаки.

Нам разом з вами вдалося побороти авторитаризм, гарантувати суверенітет в умовах неоголошеної військової агресії Росії, посилити боротьбу з тероризмом, не давши йому розповзтися по території всієї країни.

Ми змогли відновити боєздатність армії, розпочати реформування та відновлення силових структур.

Ми змогли захистити та зберегти нашу країну. Сьогодні весь цивілізований світ підтримує Україну.

Однак, зараз перед нами лишаються складні виклики. Після подій, які відбулися в Україні, влада ніколи не зможе діяти так, як раніше. Вона має бути прозорою, підзвітною, ефективною, працювати задля інтересів своїх громадян. Посадовці всіх рівнів мають зрозуміти: час, коли влада була способом збагачення, вже минув. Влада – це відповідальність за долю країни та добробут кожного українця.

Переконаний, що 25 травня стало переломним днем. Обравши Президента, ми завершили повне цементування системи демократичної влади, фундамент якої ми спільно заклали на Майдані.

У нас попереду складні перетворення, але й величезні можливості за короткий час зробити Україну розвиненою європейською державою.

Вірю в силу, мудрість та непереможність нашого народу, вірю в Україну», – зазначив у зверненні Олександр Турчинов.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *