ОСТАННІ НОВИНИ

Українським військовим, пораненим в АТО, бракує донорської крові

|

До Дніпропетровська продовжують доправляти поранених українських військових, учасників антитерористичної операції на Донбасі: у Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова наразі лікують 12 бійців, які отримали серйозні ураження. Про це повідомив головний лікар цієї лікарні Сергій Риженко, передає УНН з посиланням на “Радіо Свобода”.

За його даними, кількох військовим лікарям «вдалося повернути до життя буквально з того світу». Зокрема, він розповів про те, як рятували важко пораненого офіцера, який втратив близько 3,5 літрів крові.

«У нього було дуже мало шансів зберегти життя, але наші фахівці змогли врятувати його. Ми дуже вдячні всім людям, які прийшли здати кров бійцям, але, на жаль, цього не достатньо», – сказав лікар.

Він звернувся до небайдужих українців з проханням прийти в цю п’ятницю, 30 травня, до лікарні імені Мечникова і здати кров для поранених військових. Прийом добровольців розпочнеться з 10:00.

Крім того, Риженко закликав небайдужих громадян допомогти фінансово з придбання дорогих ліків для поранених, адже коштів, які виділяються з обласного бюджету, вже недостатньо. Як повідомив лікар, середній вік поранених солдатів – 25 років, а офіцерів – 30-40 років.

Раніше в лікарні імені Мечникова проходило лікування п’ятеро українських військових, поранених в АТО під Маріуполем. Їхнє лікування повністю забезпечувалось з бюджету області.

 Фото: ЛМО ПР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *