ОСТАННІ НОВИНИ

Джазові музики збиратимуть гроші на інструменти талановитим дітям Львівщини

|

На Alfa Jazz Fest, який відбуватиметься у Львові 12-15 червня, на гостей чекає насичена програма спеціальних заходів. Злкрема, благодійний пробіг «Джазова миля», ціль якого – придбання музичних інструментів для талановитих дітей Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської мерії.

«Ми хочемо створити певне середовище в місті, а також утворити пізнаваність фестивалю не тільки по його зіркових гостя та відомих іменах. Традиційно пройде «Джазова миля» – благочинний забіг на проспекті Свободи, учасники будуть здавати гроші, які підуть на закупівлю музичних інструментів для музичних шкіл Львова», – зазначив член Консультаційної Ради Alfa Jazz Fest Олександр Луканов.

Традиційно вхід на міські сцени – на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких – вільний, головна сцена Alfa Jazz Fest в парку культури ім.Б.Хмельницького пропонує слухачам дві опції: партер, куди необхідно придбати квитки, а також вільний перегляд концерту на великому екрані в пікніковій зоні парку. 

В рамках фестивалю також відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера Alfa Jazz Fest Awards – однієї з найбільших музичних премій в джазовій музиці. За традицією ім’я переможця буде оголошено під час церемонії вручення премії.

«Це є наш, львівський, джаз-фестиваль. Я насправді дякую усім музикантам, які погодились приїхати. Нещодавно провели опитування, яке показало, що 98,5% респондентів – за те, щоб цей фестиваль відбувся. До Львова на Альфа Джаз їдуть гості з цілої Європи – це рівень найвищого світового значення. Хочеться, аби усі це розуміли та поважали», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Загалом треба зазначити, що мешканці Львова високо оцінюють роль Alfa Jazz Fest у житті міста. За результатами соціологічного опитування, яке проводилось у Львові, 98% респондентів вважають, що Alfa Jazz Fest потрібен місту. Зокрема, 77,7 % впевнені, що Alfa Jazz Fest сприяє культурному розвитку міста.

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно відбувається в Україні у Львові, в червні. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. 

ФОТО Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *